Какъв тип крем за крака да ползвам?

Loading

Говори се, че половината от проблема е решен, когато се установи точно какъв е той. Това е вярно както за ежедневните препятствия, с които се сблъскваме, така и когато се отнася до здравето ни. Докато не открием какъв точно е проблема, никога няма да сме в състояние да му обърнем внимание и отстраним.
Една от най-неглижираните части от човешкото тяло – кожата на краката – е зона, в която възникват  проблеми от различно естество. Различни са и причините за тяхната поява по краката и затова трябва да се третират своевременно и подходящо.
Ако проблемът е козметичен и може да се отстрани само с подходящ крем, важно е да знаете, че на пазара има няколко типа кремове за крака. Всеки от тях третира определен проблем, някои комбинират повече от едно действие или пък предлагат повече, но не обръщат внимание на Вашия проблем! Ето защо е важно да попитате Вашия педикюрист какъв крем е най-подходящ за Вас.
Ето какви са типовете кремове, които се срещат на пазара:

Ексфолиращи:

Тези кремове и скрабове позволяват да се премахне сухата и мъртва кожа от краката и ходилата. По този начин краката имат по-голяма възможност да се възстановят към здравия си вид и да се чувствате по-комфортно.

Хидратиращи:

Хидратиращите кремове поддържат нивото на влага в кожата, като я правят мека и нежна. Когато кожата се поддържа нежна и мека, тя е защитена от появата на напуквания. Повечето от кремовете на пазара са със силно изявено хидратиращо действие.

За напукани пети:

Този тип кремове е пряко свързан с хидратиращия тип. Когато кожата е подложена на по-дълъг период на сухота, по повърхността започват да се появяват загрубели участъци и пукнатини. Появяват се мазоли, които също спомагат за напукването. Напуканите пети се нуждаят от специални кремове за напукана кожа. Съставките на тези кремове възпрепятстват развитието на бактерии и спори на гъбички да проникват в пукнатините на кожата и да причиняват инфекции.

Противовъзпалителни:

Прилагането на тези кремове е желателно да става само след консултация с педикюрист или лекар, тъй като третират проблем, който е добре преди това да бъде констатиран от обучен професионалист. Те се грижат да отстраняват или да предпазват кожата от инфекции.