Как да прикриете израсналия маникюр и да го превърнете отново в Уау!

Loading

Ако красивите нокти, които маникюристката направи последния път, вече са започнали да израстват, има няколко начина да го прикриете докато имате отново възможност да посетите салона за красота.

След повече от месец социална изолация и физическо дистанциране, вероятно сте забелязали как ноктите израстват и развалят цялата красота. Въпреки че има начин да свалите стария гел лак у дома без да си прецакате ноктите, може да не искате да се разделяте със сегашния цвят, а да му се порадвате още известно време.

За радост има бърз и лесен начин да направите това сами, а за това ще ви трябва само един продукт! Бюти блогърката Оливия Смали публикува в профила си в Instagram кратко видео, в което разказва за този лесен и ефектен трик.

Тя използва брокатен цвят класически лак за нокти, с който покрива новоизрастналите участъци от ноктите.

Вие можете да направите същото – започвате съвсем близо до кожичките и с потупване на четката на лака, нанасяте от него внимателно колкото е необходимо. Когато приключите, от израсналите нокти няма да има и следа, а вие ще имате чисто нов маникюр, все едно сега излизате от салона.

Важно е да обърнете внимание, че за да получите желания ефект, трябва да изберете лак, който е наситен с частици или те са по-големи. По този начин по-лесн още прикриете израстналото. Разбира се, трябва да подберете цвета така, че да си отива с основния ви цвят.

Ето видеото на Оливия:

Можете да използвате например лак за нокти SNB Зорница в златисти брокатени частици или SNB Деница – в сребърни. И двата са подходящи да придадете този ефект на маникюра си. Всичко зависи от това с какъв цвят сте в момента и кое от двете предложения ще ви допадне повече на стила.

[quick_offer id=10339]

Друг начин да прикриете израстналото, е да го използвате в своя полза. Тази техника е по-сложа и по-трудна за реализиране у дома, но с повече въображение можете да постигнете отлични резултати. Чрез нея оставяте израстналия естествен нокът като част от дизайна. Дизайните са много и различни, но в най-често се срещат такива, които показват естествения нокът в основата – по този начин лесно прикривате изтастналия цвят гел лак в стилен дизайн. Искате да опитате и вие – ето по-долу няколко примера, които са подбрани от Instagram.

https://www.instagram.com/p/B9WqdQeA_lc/