blonde haired woman standing between green plants

Как да се погрижим за косата през лятото

Loading

Време е за летни отпуски и ваканции. Някои ще отидат на море, някои ще изберат басейните, някои – на планина, а някои ще си останат да се забавляват и почиват у дома.

Общото за всички места, където човек може да почива през лятото, е слънцето. Колкото и да го обичаме, то може да навреди на кожата и косата ни. За кожата ни сме се научили, че кремът със слънцезащитен фактор е задължителен, но какво да кажем и направим за косата?

Преди да отидете на почивка, най-добре е да се погрижите за косата като направите сериозна и дълбока терапия. Това ще я възстанови и предпази, но това не ви освобождава от задължението да прилагате продукти, които предпазват косата от вредните влияния на въздуха, слънцето и други фактори. След терапията на косата можете да сте спокойни за красотата на косата си след всяко излизане от басейна или морето до края на почивката. Но не забравяйте ежедневната хидратираща грижа – можете да изберете някой продукт без отмиване, който да се грижи да прави косата бляскава и сияйна.

Преди да отидете на почивка можете да боядисате косата.

Процедурите, които НЕ препоръчваме преди да отидете на почивка, са всички, които включват обезцветяване или изсветляване. Въпреки че много обезцветители са нежни към косата и не я изсушават излишно, комбинацията от сол, хлор и слънце може допълнително да изсуши косата в участъците, където е изрусена. Оставете кичурите и акцентите за след летния отпуск – така ще изглеждате още по-красиви! А ако косата ви е твърде светла, можете да добавите по-тъмни отблясъци. Но го оставете за след ваканцията.

Така ще се радвате на красива, здрава и еластична коса.