Не позволявайте на зимата да съсипе ноктите Ви

Loading

Сега, когато зимата е в разгара си, ноктите ни са подложени на истинско изпитание. Ето защо за тях трябва да полагаме допълнителни грижи през студените месеци.

Зимата се смята за сезонът, който причинява най-много вреда на ноктите. Има много причини за това, но най-сериозната е загубата на влага както от ноктите, така и от кожата на ръцете. През зимата непрекъснато сме подложени на температурни инверсии – горещ и сух въздух у дома или в офиса, в кафенето или в магазина и минусовите температури навън. Това сериозно намалява нивото на влага в ноктите. Когато ноктите са сухи, те са по-склонни към чупене, разслояване или белене. За радост има начин да се справим с това. Ето 3 лесни за изпълнение съвети:

Съвет №1 е очевиден – хидратирайте! Винаги трябва да имате под ръка хидратиращ крем или лосион – в чантата, на бюрото, до леглото… и винаги го ползвайте, когато измиете ръцете си и преди лягане. Препоръчваме хидратиращи продукти с урея и пчелен восък, които запечатват влагата. Ноктите са изградени от мъртви клетки, които съдържат кератин. Това означава, че хидратиращите пропдукти ги предпазват от чупене. Не пропускайте да добавяте живителна влага и по ноктите – можете да използвате крем или мазнина за нокти, а ако се окаже, че са свършили, докато купите нови, можете да ползвате дори любимия си балсам за устни.

[wpsm_woobox id=”2123″]

Съвет №2 – Винаги когато сте навън носете ръкавици или прикривайте ръцете си, за да ги предпазите от студа и вятъра. Като допълнение, можете да използвате предпазен зимен крем.

Съвет №3 – ексфолирайте ръцете си, за да премахвате мъртвите клетки от кожата – така ще я запазите млада и свежа! След тази процедура задължително използвайте хидратиращ лосион или крем.