Ноктите ви се чупят непрекъснато? 5 ЛЕСНИ съвета как да имате по-здрави нокти

Loading

Без значение дали ноктите ви са чупливи или честото използване на вода ги прави по-лесни за счупване, или пък има друга причина да са в това състояние, по-долу са включени няколко съвета, с които да имате здрави и красиви нокти и да избегнете лесното им счупване.

Понякога меките и чупливи нокти може да са признак на влошено здраве. В повечето случаи просто ги закачаме някъде или пък са толкова меки, че се отчупват на момента. В NAILSecrets сме почитатели на здравите и дълги нокти, които бързо и лесно могат да се превърнат в произведение на изкуството с подходящ цвят и актуални декорации. Новите тенденции и изпробването им никога не омръзва. Обаче всичко това приключва, когато някой нокът се счупи 🙁 . Затова сме събрали полезни съвети как да поддържаме ноктите здрави. 

1. Носете изкуствено покритие

Лакът за нокти е допълнителен слой върху ноктите и осигурява известна здравина. Затова ако ноктите ви са тънки и предразположени към лесно счупване, лакът за нокти е добро решение. (Ако не може да използвате цвят, защото работата ви не го позволява или поради друга причина, можете да нанасяте заздравител като покритие)

2. Отбягвайте водата

Накисването на ръцете и ноктите във вода може да направи ноктите слаби и чупливи. Със сигурност няма как да вземете душ или да вършите домакинската работа без да докоснете вода, но идеята е да бъдете внимателни. Когато е възможно, използвайте домакински ръкавици. Като допълнение, съвет 1 може също да бъде от допълнителна помощ в случая.

3. Обърнете внимание на храната

В много случаи причината за чупливите нокти е неправилното хранене. Храната трябва да е богата на минерали, витамини и желязо, които допринасят за възстановяване здравината на ноктите.

БОНУС съвет: Подхранвайте ноктите и външно!

Като допълнение към правилното хранене, добавете към ритуалите си за красота и малка грижа за ноктите – използвайте масло за нокти или крем за нокти и кожички, които да подхранват и възвърнат здравината на ноктите.

4. НЕ използвайте ноктите като инструмент

Съзнателно или не, често използваме ноктите си като инструмент – да хванем нещо дребно, за отворяне на кутии, да пъхнем или извадим нещо от малки пространства… Това е сериозна предпоставка ноктите да са в стрес, да се огъват и счупват. Старайте се да не го правите.

5. Използвайте изсушаващи продукти внимателно

Продуктите на алкохолна основа като почистващи препарати, сапуни и ацетон изсушават кожата и ноктите. Затова всеки път, когато се наложи да ги използвате, задължително нанасяйте хидратиращ крем за ръце и го втривайте в областта на кожната гънка.