Обърнете внимание на тези неща, за да избегнете гъбички по ноктите

Loading

Ако вече се борите с проблема гъбична инфекция по ноктите, значи вероятно вече знаете колко лесно е да я хванете и колкото трудно е да се преборите с нея. Ако нямате инфекция, можете да благодарите на съдбата, защото това може да е истински кошмар.

Превенцията винаги е по-добър метод от лечението. Затова сме събрали топ 7 грешки, които хората допускат:

1. Не проверявате салона за красота, който посещавате

Няма нищо по-хубаво от това някой друг да глези краката и ноктите – посещенията в салона за педикюр са чудесен начин за разтоварване. Но задължително проверявайте дали салонът за красота, който посещавате, спазва високи стандарти за чистота, хигиена и дезинфекция – в случай, че имате съмнения или забележите нередност – разговаряйте с персонала или подберете друг салон.

2. Забравяте да почистите и дезинфекцирате банята

Гъбичките и техните спори обичат топли и влажни пространства. Около душа или ваната са идеални места за тях. Затова редовно почиствайте с препарати банята, мивките и ваната, за да си осигурите не само чистота, но и комфорт.

3. Оставяте ги да минат сами

Гъбичните инфекции обикновено са хронични и е много вероятно, ако не се третират, да се разпространят и върху непоразените нокти или дори други части от тялото. Да си мислите, че ще минат просто ей така е много неправилно! Правилното и навременно лечение е от изключителна важност, за да запазите здравето си.

4. Носите неподходящи обувки

Обувките са мястото, в което краката прекарват по-голямата част от времето. Затова трябва да се уверите, че обувките са подходящи и безопасни – дебелите, тежки и твърди обувки могат да задържат влага и по този начин да осигурят идеална среда за гъбичките. За да предотвратите това, носете удобни леки обувки от дишащи материи.

5. Ходите боси на публични места

Без значение дали става въпрос за басейн, обществена баня, фитнес… никога не излагайте краката си на риск от заразяване, като ходите боси. За целта винаги си носете чифт джапанки, които да предпазват краката от потенциалните зарази.

6. Справяте се сами с проблема

Може да си мислите, че можете да решите проблема сами като чоплите, режете или дълбаете видимото поражение, което гъбичната инфекция причинява. Но това причинява повече вреда, отколкото полза. Да не говорим, че по този начин може да разпространите гъбичките и техните спори и да усложните лечението им. Не го правете!