Сваляне на гел лак у дома (без да си прецакате ноктите)

Loading

Колкото и да обичаме да се глезим с готин маникюр, ситуацията сега ни поставя пред изпитание – много салони за красота не работят, много дами предпочитат да спазват препоръчителната социална дистанция. Това прави посещението при маникюрист по-трудно, а цветът гел лак вече е за смяна или поне трябва да бъде свален, тъй като е започнал да израства. Макар и в изолация, грижата за ноктите не трябва да бъде пренебрегвана – не само като фешън аксесоар, но и от практична гледна точка. Затова сме подготвили стъпка по стъпка как можете да свалите израстналия гел лак в домашни условия.

От какво имате нужда: Пила за маникюр, лакочистител с ацетон или течност за сваляне на гел лак, памук, алуминиево фолио (или можете да си вземете тампони за сваляне на гел лак – те са алуминиево фолио с тампонче на тях) и инструмент за избутване на кожички. Комплект с всички необходими продукти можете да поръчате от сайта на Стар Нейлз.

Стъпка 1: С пилата внимателно и леко пермахнете гланца (лъскавото покритие) на гел лака. Цветът трябва да стане матов. Това нарушава горния слой на гел лака, за да може течността за сваляне да проникне по-лесно в дълбочина и да направи свалянето по-бързо. Бъдете изключително внимателни да не препилите ноктите! Ако усетите, че ви пари или боли – спрете!

Стъпка 2: Напоете тампон от памук с лакочистител (задължително с ацетон) или течност за сваляне на гел лак и го поставете върху цялата площ на нокътната плочка. След това увийте пръста с алуминиево фолио, за да фиксирате тампона върху нокътя. Така течността ще разкисне гел лака, без да се изпарява. Отпуснете се и изчакайте тампоните да подействат за 15 минути.

Стъпка 3: След като времето премине, внимателно отвийте един пръст и свалете памука от нокътя. Гел лакът трябва да се е надигнал в краищата и да се е напукал като люспи юфка. Ако не наблюдавате този ефект, внимателно отново поставете памука и увийте нокътя и изчакайте още малко. С помощта на подходящ инструмент за избутване на кожички внимателно отстранете цветните люспи. Нормално е да натиснете леко, но не и да стържете агресивно върху ноктите! Ако гел лакът не се отстраняпва лесно, увийте нокътя и изчакайте още. Повторете за всички нокти.

Стъпка 4: След като гел лакът вече е свален, внимателно с фина пила можете да отстраните ако има малки остатъци. Можете да оформите с пилата естествените нокти. Ако по ноктите има неравности, с пилата можете да загладите и полирате повърхността им.

Стъпка 5: Измийте ръцете добре и старателно подсушете. Ако желаете, можете да нанесете заздравител за нокти или класически лак за нокти. Не препоръчваме да поставяте гел лак у дома ако нямате преминато обучение за това! Нанесете крем за ръце и масажирайте ръцете. Завършете грижата за ноктите с масло за нокти и кожички.

Готово! Не е толкова сложно, нали?