4 стъпки за секси крачета

Loading

Започнахте ли вече подготовката за сезона на отворените обувки? Ако през зимата не сте обръщали внимание и не сте се грижили за краката, сега е идеалният момент да започнете – нищо не се случва с магическа пръчица и за красиви крака в отворените обувки през пролетта и лятото трябва да помислите отсега. Първо, защото пролетта ей я къде е… още някой ден и ще дойде (не оставяйте да Ви изненадва!), а от друга – четирите стъпки по-долу са толкова прости, че дори не изискват специално усилие!

Ексфолиране

Грабвайте пилата! Днес всяка уважаваща себе си дама има у дома си пила за педикюр (ако си пропуснала, тайничко можеш да си поръчаш бялата пила от Стар Нейлз – те няма да те издадат!). С пилата отстранете натрупванията на загрубяла кожа от последните 6-7 месеца! Ако по петите са започнали да се появяват напуквания, трябва да сте изключително внимателни, за да не предизвикате раздразнения и усложнения. Най-добре отделете време и отидете на педикюрист да се погрижи за тях! Но ако го правите у дома, помнете, че ходилата трябва да са предварително добре накиснати (препоръчително – в соли за педикюр) преди да започнете.

Хидратиране

Признайте си – всяка сутрин след душа, когато слагате хидратиращия си лосион, не го разнасяте по цялото тяло. Никога не достигате до краката, нали? А защо не?! Опитайте се да промените навиците си и отделете две допълнителни секунди за простото движение, превърнете ги в свой навик! Друго нещо, което можете да правите, за да поддържате кожата на краката хидратирана, е вечер преди лягане да нанасяте гъст хидратиращ крем на краката, след което да обувате памучни чорапки. Така кремът ще може да действа през цялата нощ докато Вие спите. Толкова е ефикасно, че ще почувствате разликата само след 1-2 нанасяния! Нищо не пречи да опитате, нали?

Проверка на ноктите

След като прекараха цяла зима, натъпкани в топли ботуши, без съмнение краката имат нужда от внимание. Проверете ноктите – възможно е заради затворените обувки някой от ноктите да е враснал и да се е впил в кожата. Ако сте несигурни как правилно да изрязвате ноктите на краката си по начин, по който да избегнете врасвания, консултирайте се с педикюрист (ние ще разкажем на нашите страници, отбелязваме си го в темите, които да развием). Врасналите нокти са болезнени и отнемат време да бъдат излекувани, затова е добре да започнете от рано и да откриете проблема възможно най-рано!

Лакиране

Ще сте приблизително 475% по-щастливи (да не казвам 475.5%), когато погледнете краката си в новите обувки и ноктите са лакирани с оня страхотен цвят, който си харесахте от колекция Гравитация! Честно Ви казвам! Или пък можете да изберете някой друг, който привлича вниманието Ви. Потърсете нещо коралово, розово или изкрящо червено – всички те са цветове, които са весели и забавни и идеално ще паснат на пролетта и лятото!