5 неща, които маникюристката иска да спрете да правите

Loading

Нищо не придава финален щрих на безупречния външен вид като съвършения маникюр. И в това няма спор! Ако сте поверили грижите за маникюра и педикюра на предпочитания салон за красота, по всяка вероятност желаете да запазите сияйния вид на ръцете и краката максимално дълго време. Но ние непрекъснато използваме ръцете и краката, затова правилната грижа за ноктите е от особена важност! Добре обгрижените ръце и крака издават, че са на някого, който го е грижа за себе си и външния вид. Ето какво не трябва да правим с ноктите, за да не изнервяме маникюристката, а и да запазим красотата и здравината им.

1) Чоплене на лаковото покритие

Чопленето на цвета лак за нокти (особено ако е гел лак) може на пръв поглед да изглежда забавно и дори да ви носи забавление и удоволствие, но това може сериозно да увреди нокътното легло. Никога не опитвайте да сваляте класически лак или гел лак с чоплене! По този начин от нокътя се премахва най-горният слой клетки (наречени онихоцити), а тяхната липса може да направи ноктите тънки и лесни за счупване. Крехките нокти с неравности предразполагат към още повече чоплене, когато се нанесе лаковото покритие, което прави маникюра истински кошмар. В салона за красота се доверете на маникюристката – тя е инвестирала време и средства, за да разпознава и помага при различни проблеми и състояние и е там, за да препоръча най-добрата услуга според състоянието на ноктите, ръцете и краката. Може много да ви се иска някой чудесен цвят или защо не ноктопластика, но ако състоянието на ноктите не позволява тази услуга, не я правете! Послушайте специалиста!

2) Минават месеци между посещенията в салона

Три седмици е максималното време, в което може да се радвате на цвета гел лак, който сте избрали. Възможно е да издържи и по-дълго време, но ако сте избрали тази услуга, трябва да можете да отделяте време за посещение в салона в този интервал за подмняна на цвета. Но ако все пак не можете да посетите маникюристката си, а трябва да свалите гел лака, не го изчопляйте! Има и по-лесен начин да го направите, без да увреждате ноктите! Вижте инструкция как да го направите, но бъдете внимателни! Ако правите пауза между посещенията в салона, оставете ноктите без покритие и нанасяйте редовно масло за нокти.

3) Гризане на ноктите

Гризането на ноктите е грозен навик, който е труден за премахване. Обаче определено си струва да положите усилия и да спрете да го правите! Гризането на ноктите може да доведе до трайно увреждане на кожата около ноктите и да се стигне до падане на нокътя или кървене. Този вреден навик може да направи лакирането трудно, а може да доведе и до неравности и деформации на ноктите.

4) Изрязване на кожички

Когато не се налага, кожичките само се избутват, без да се изрязват. Те предпазват ноктите от бактерии и гъбички и изрязването им може да причини повече вреда, отколкото естетическа полза. В салона не настоявайте да бъдат изрязвани – маникюристката знае кога и дали е необходимо! А ако сами се грижите за ноктите си, използвайте гел за почистване на кутикули, за да омекотите зоната, след което с подходящ инструмент избутайте и почистете областта около кожната гънка. Но не изрязвайте, по-добре си запишете час в салона!

5) Не изчаквате края на процедурите

Разлистването на списание, ровичкането в дамската чанта или портфейла, както и цъкането по телефона докато процедурата не е приключила изцяло разваля естетическия вид на ноктите. Особено ако сте избрали класически лак за нокти и той не е напълно изсъхнал. Не съсипвайте маникюра си по този начин – та вие още не сте излезли от салона! Седнете удобно, отпуснете се и се наслаждавайте на услугата. Маникюристката ви ще ви бъде благодарна за това 🙂 .