Тенденции в маникюра за първата половина на 2020, които все още не е късно да опитате

Loading

Ноктите са изключително вдъхновяващ аксесоар за красота и за разлика от цвета на червилото, например, не привлича веднага погледа. Именно затова експериментирането с тенденциите е едновременно по-малко рисковано, но и същевременно много по-вълнуващо, отколкото при другите бюти тенденции. Далеч по-лесно е да опитате нов цвят лак или нова техника за декорация, отколкото драстично да смените цвета на косата си, нали? А и ако нещо се обърка, лесно може да бъде коригирано.

Всеки сезон носи със себе си различни нови тенденции за модерни цветове и декорации. Пролетта на 2020 не прави изключение. По-долу са събрани основните неща, които клиентите очакват да получат от маникюриста си през този сезон, а въпреки че вече лятото е тук, много от тях са толкова яки, че продължават да са хит и сега.

1. Светли пастели

The biggest spring 2020 nail trends

Светлите пастелни нюанси са новите неутрални цветове. Тази пролет (а и през лятото) зарежете обичайните телесни и бежови нюанси и изберете нещо с повече персоналност. Значително по-забавно е и не е никак скучно, а същевременно не се набиват рязко на очи.

Spring 2020 nail ideas

2. Полупрозрачни и ефирни цветове

Spring manicure ideas

Полупрозрачните и ефирни цветове са перфектният Instagram-филтър за ноктите ви този сезон. Изглеждат си естествено и са красиви, само са с лека загадка на цвят. Това са почти изцяло прозрачни цветове, които правят естествения цвят на ноктите да изпъква още по-ярко.

3. Пастелни преливки

През пролетта уверено започваме да се доверяваме на палитрите от пастелни цветове в омбре ефект. Миналата година хит бяха нокти в цветовете на дъгата, както и омбре в неутрални цветове. Тази година виждаме същата тенденция, но през призмата на пастелните нюанси.в пастелни нюанси. Лакирайте всеки нокът в различен пастелен цвят и събирайте комплименти от всички страни.

Pastel ombre manicures

4. Двоен френски маникюр

The best spring 2020 nail trends

И тази година т.нар Двоен френски ще бъде хит. Заложете на неочаквана цветна комбинация за модерен подход към класическия френски маникюр.

Double French Tip Manicures

5. Негатив

Negative space manicures

Обичаме този тип дизайни, в който се използва един цвят и се разчита на естествения цвят на нокътя, част от който не се покрива. Опитайте с различни форми – дъгички, лунички, ромбчера… винаги изглеждат атрактивно.

Negative space manicure ideas

6. Цветни мотиви от 90-те

Опитайте нещо просто, но интересно – то се връща с пълна сила като тенденция. Ръчно рисувани маргаритки върху едноцветни нокти. Разбира се, винаги можете да използвате и подходящи стикери ако рисуването не ви е стихия :).

Olive & June Loveliest Day Nail Stickers

7. Металик

Metallic nails

С тази идея бързо превръщате маникюра в истинско бижу. Просто добавете някакъв металически ефект и ще преобразите всеки цвят и ще го накарате да изпъкне и да привлича вниманието.

Metallic nails for spring