Подути крака?

Loading

Подутите и с отоци крака причиняват повече дискомфорт, отколкото болка. Вероятно знаете какво е усещането – чувствате се безполезни, защото в момента, в който стъпите, усещате тежест и болката и ви се иска незабавно да спрете и да ги вдигнете нависоко.

Усещането е неприятно и ето защо трябва да полагате грижа и да обърнете внимание, ако това ви се случва и на вас. Но преди да разгледаме как можем да облекчим такова състояние, нека обърнем внимание защо то се случва и какво го причинява.

Причини за подуване на краката

Най-често краката се подуват при по-голямо натоварване върху тях, както и при по-продължително стоене прави. Възможна поява на този дискомфорт е и при по-продължително носене на обуквки с висок ток.

Ако никое от тези не налице, но въпреки това наблюдавате неприятното състояние, възможна причина е това да се дължи на артрит. Първите симптоми на това заболяване са възпаление и подуване, придружени от болка и скованост. Ако това е вашето състояние, непременно направете консултация с лекар – така ще можете да уточните реалната причина за болката. Тя може да се дължи и на други проблеми – с бъбреците или с кръвоносната система.

Облекчаване на подутите крака

Ето няколко неща, които можете да направите, за да облекчите неприятното усещане. В случай, че не получите облекчение или няма подобрение в състоянието, посетете лекар. Обаче ако уморените, подути крака не са нещо сериозно като здравословен проблем, тези съвети ще Ви донесат желаното облекчение и възвръщане на тонуса:

  • Редувайте масажи с гореща и студена вода. Водата лекува подутите крака без да причинява странични ефекти.
  • Използвайте подходящ крем за крака с натурални съставки, които се грижат за такива състояния. Ние препоръчваме този успокояващ гел от SNB Professional, който е създаден точно с тази цел, както и да облекчава участъците с разширени вени. Лавандуловото масло в него, както и екстрактът от кестен бързо ще облекчат неприятното усещане.
  • Накиснете краката във вана с хладка вода и освежаващи соли.
  • Редовно масажирайте ходилата и участъците, в които усещате дискомфорт, за да облекчите болката.
  • Избягвайте носенето на обувки с висок ток – поне засега.

Всички съвети по-горе са 100% натурални и спокойно можете да ги прилагате у дома. Въпреки това, ако състоянието на краката не се подобри или продължава да се случва, непременно се консултирайте с лекар.